Wednesday, February 12, 2014

ECZEMA : GEJALA, PUNCA & PENJAGAAN

Eczema merupakan masalah penyakit kulit yang biasa dialami di kalangan bayi. Terutamanya, di kalangan bayi yang berumur antara 2 – 6 bulan. Kebanyakan kes, ia berterusan sehingga peringkat kanak-kanak. Salah satu jenis ezcema ialah “Atopic Dermatitis.”
“Atopic” adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom “oversensitivity.”
Sungguhpun keadaan akan bertambah baik apabila kanak-kanak mencapai umur 6 tahun, kemungkinan masalah kulit eczema berkekalan sehingga dewasa akan berlaku.
Walaupun eczema bukan penyakit berjangkit, ia masih merupakan penyakit yang komplikasi yang sering menyebabkan keresahan dan ketidakselesaan pada pesakit.



Gejala-gejala Eczema

✓ Acute Eczema
“Erythema”, kulit berasa panas, bergejolak dan gatal, keradangan.
“Papules”, pembentukan tompok-tompok merah.

✓ Eczema Kronik
Kulit mejadi kering, berair dan bersisik.
Kulit menebal, menjadi kasar dan berkedut.

✓ Punca Eczema
Hingga kini, punca sebenar eczema masih belum dikenalpasti dengan sepenuhnya. Terdapat beberapa faktor dalaman dan luaran yang mencetuskan eczema seperti berikut:

✓ Faktor-faktor Dalaman (Fizikal)
Ahli keluarga yang mempunyai sejarah yang mengalami penyakit eczema, asma atau allergi rhinitis.
Perubahan emosi yang ketara seperti keresahan dan stres.
Pemakanan dan minuman seperti alkohol, makanan tenusu, gandum, telur, makanan laut, pengawet dan pewarna makanan.
Faktor-faktor Luaran (Persekitaran)
Bahan-bahan iritasi: Asap rokok, bahan-bahan kimia, cuaca yang terlalu panas dan lembap atau di sebaliknya.
Alahan (Allergens): Sabun, syampu, serbuk bahan pencuci, kosmetik, kulat, debunga, haiwan peliharaan dan hama habuk rumah (house dust mites).

✓ Kitar Eczema
Eczema disifatkan sebagai kecacatan fungsi penghadang kulit yang menyebabkan “allergens” atau alahan mudah meresap ke lapisan kulit dan seterusnya mengakibatkan kehilangan kelembapan kulit yang banyak.

Eczema menyebabkan kegatalan yang amat dan keinginan untuk menggaru. Tahap kegatalan akan meningkat apabila kulit semaking kering. Jika digaru berulangan, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam.
Langkah-langkah untuk mengelakkan pencetusan ezcema dan pemulihan fungsi penghadang kulit patut diambil.
✓ Mengawal kitar ezcema dengan melembapkan kulit.
✓ Mengubati keradangan.
Langkah-langkah Pengawalan Harian
✓ Elakkan daripada menggunakan sabun yang mengandungi bahan kimia yang menyebabkan iritasi kulit.
✓ Gunakan krim/losyen dengan kerap untuk melembapkan kulit walaupun dalam keadaan eczema. Ini dapat mengurangkan pergantungan kepada rawatan topikal.

1) MEALSHAKES -Shaklee MealShakes merupakan minuman yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.  selain itu ade 6 sebab kenapa anak anda perlu pada meal shakes :


✓ Complete Nutrients – Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
✓ Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
✓ Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
✓ Antioxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
✓ Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
✓ Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

2) BASIC H PENCUCI SERBAGUNA -   Shaklee Basic H ini merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960..bukan sahaja sangat efficient dalam menanggalkan sebarang bentuk kotoran, malah mampu menjadi first aid kepada semua termasuk mengurangkan suhu jika demam, merawat eczema dan gatal2 badan, menghilangkan kutu di rambut, dan seribu satu macam kegunaan lagi..untuk anak eczema, boleh mandikan anak dengan beberapa titis Basic H setiap kali mandi (mandi buih tuu..best..anak saya pun suka)..memang ternyata sgt membantu mengurangkan keradangan kulit akibat eczema.


3) HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM - Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. Ianya dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi sari tumbuhan yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Ia tidak berminyak, sangat cepat meresap dalam kulit dan bertindak secara efective tanpa meninggalkan kesan tidak selesa terutama pada bayi dan kanak2..sgt berkesan dalam merawat ruam dan eczema.
.

SET ini inshaAllah mampu memberikan anak anda keselesaan dalam melakukan aktiviti harian. Bukan itu sahaja malah ia memudahkan anda dalam memberikan anak anda yang terbaik, memastikan persekitaran yang bersih, serta melembapkan kulit akibat eczema tersebut.

Perhatian!
Sekiranya anak mengalami eczema ATOPIC, dilarang sama sekali untuk menggunakan Basic H dan Herbal cream atas sebab yang tertentu. Jadi pastikan jenis eczema anak-anak anda.
Semoga anak bertuah kita dipelihara dan di beri kesihatan yang optimum!




------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini dengan HARGA HEBAT & MENJIMATKAN?
Sila hubungi saya segera.

Perunding Vitamin Anda : Zaiton Ayob
Pengedar Sah Shaklee shah alam. subang jaya. kelang
Shaklee ID [ No : 897951 ]
Contact No : 016-3658106
Email : zaitonayob710@gmail.com
Facebook : https://www.facebook.com/zaiton.ayob.3

✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 897951 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓


Tips Tingkatkan Susu Ibu

Klik gambar untuk lebih jelas dan muat turun



------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini dengan HARGA HEBAT & MENJIMATKAN?
Sila hubungi saya segera.

Perunding Vitamin Anda : Zaiton Ayob
Pengedar Sah Shaklee shah alam. subang jaya. kelang
Shaklee ID [ No : 897951 ]
Contact No : 016-3658106
Email : zaitonayob710@gmail.com
Facebook : https://www.facebook.com/zaiton.ayob.3

✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 897951 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓


Kebaikan Lecithin Untuk Ibu Menyusu

Tahukah ibu-ibu apakah kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu?
Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.
Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau “short memory” yang biasa dilalui selepas melahirkan.
Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi .


Maka selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah ya selamat diambil.

LECITHIN
✓Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) – yang membantu badan menyerap nutrien larut
lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone
✓Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)
✓Untuk commercial didapati dari telor, jagung & kacang soya
✓Fat Emulsifier – Metabolisma lemak

KANDUNGAN
✓Asid linoleik (essential fatty acid) – amat diperlu oleh badan. Tapi badan tidak boleh
menghasilkannya sendiri dan ia perlu diambil melalui diet harian
✓Kolin – satu komponen neurotransmitter
✓Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf
✓Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan

KHASIAT DAN KEGUNAAN LECITHIN
1. PALING UTAMA – untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
✓ Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama koleterol.
✓ Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
✓ Membantu mengawal paras triglycerides
✓ Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat pembuluhan darah.
✓ Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
✓ Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita
berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
✓ Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan,
penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup,
maka fungsi✓fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine
dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN
✓ Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah
lecithin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin

3. UNTUK GOLONGAN BERUMUR (WARGA EMAS)
✓ Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angina, stroke (angin
ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh golongan berumur
✓Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal
sendi, sejuk kaki dsb

4. UNTUK PENGHADAMAN
✓ Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada
kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

5. UNTUK SEL
✓ Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan
ke sel-sel
✓ Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan
kita

6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
✓ Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk
perlindungan sistem jantung.
✓ Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini dengan HARGA HEBAT & MENJIMATKAN?
Sila hubungi saya segera.

Perunding Vitamin Anda : Zaiton Ayob
Pengedar Sah Shaklee shah alam. subang jaya. kelang
Shaklee ID [ No : 897951 ]
Contact No : 016-3658106
Email : zaitonayob710@gmail.com
Facebook : https://www.facebook.com/zaiton.ayob.3

✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 897951 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓


Set Ibu Hamil Sihat Bertenaga

Ibu hamil perlu mengambil pemakanan yang seimbang dan vitamin yang mencukupi bagi memastikan badan yang sihat dan kesejahteraan baby didalam kandungan . Keadaan kesihatan ibu yang terganggu boleh memberi kesan sampingan terhadap bayi.
Bagi ibu ibu hamil yang masih tercari cari apakah suplement yang sesuai diambil semasa hamil, Shaklee ada jawapannya.


1. Vita-Lea
Multivitamin yang terbaik dengan zat besi. Ia membantu dalam pembentukkan sel sel darah merah.Jika ibu ibu mengambil vita-lea ini, tak perlu la mengambil OBIMIN lagi.
2. B-Complex
Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuk lah asid folic. Asid folic dan B12 membantu pembentukkan sel sel darah merah di dalam badan . Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400mcg.
3. Vitamin C
Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat. Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C untuk meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
4. Ostematrix / Kalsium
Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah bertujuan untuk menguatkan dan pembentukkan tulang dan gigi bayi yang sihat.Pengambilan kalsium jugak boleh membantu mengurangkan sakit pinggang, sakit belakang, kebas kebas.
5. ESP @ Energizing Soy Protein
Sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel sel tisu, hormon dan enzim didalam tubuh. Baik untuk wanita yang mengandung dan penyusuan anak. Ia juga penting untuk pembentukkan kuku, rambut dan kulit.
Esp ini juga boleh memberi tenaga kepada ibu ibu hamil yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Dalam masa yang sama ESP boleh memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.
6.Omega Guard (Start Trimester 2 & 3)
Makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan omega guard mengandungi 1000mg asid lemak omega 3 yang termasuk didalamnya adalah DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata.


------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini dengan HARGA HEBAT & MENJIMATKAN?
Sila hubungi saya segera.

Perunding Vitamin Anda : Zaiton Ayob
Pengedar Sah Shaklee shah alam. subang jaya. kelang
Shaklee ID [ No : 897951 ]
Contact No : 016-3658106
Email : zaitonayob710@gmail.com
Facebook : https://www.facebook.com/zaiton.ayob.3

✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 897951 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓


Set Penyusuan Bajet

BABY MERAGAM ? KURANG SUSU BADAN ? SELALU LETIH LEPAS BERSALIN ?

Set Penyusuan Shaklee Paling Bajet Hebat !

Makin HOT Set Penyusuan Shaklee sekarang, dah masuk ke dalam list MUST HAVE ITEM bagi ibu-ibu yang baru melahirkan dan mahu menyusukan anak. Pelbagai Set Penyusuan Shaklee yang ditawarkan, semuanya bergantung pada poket-poket ibu sendiri. Bukan saja ‘breast’ penuh dengan susu hingga memancut-mancut, malahan susu akan menjadi lebih pekat kerana penuh dengan khasiat dan vitamin. Lagi yang menariknya tentang set yang HOT ini ibu sendiri menjadi lebih sihat dan bertenaga. Tiada masalah sakit badan untuk bangun berkali-kali menyusukan anak, mengepam di tempat kerja juga melaksanakan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri.


Alhamdulillah, dengan Set Penyusuan Shaklee kerja menyusukan anak, mengepam susu dan membuat kerja rumah menjadi ‘kacang’. Dalam diam-diam makin ramai ibu yang telah percaya akan kehebatan Set Penyusuan Shaklee nie. Takkan nak tengok je ibu-ibu lain berjaya menyusukan anak, kita sendiri pun mestilah mahu menyusukan anak kan, jika boleh hingga usia 2 tahun.
Jangan risau, usah runsing, Set Penyusuan Shaklee tidak lah mahal sangat sehingga pokai duit bulanan. Memperkenalkan Set Penyusuan Shaklee Paling Bajet Gila, gabungan Energizing Soy Protein(ESP) dan juga Alfafa insyaAllah mampu membuat ibu senyum meleret. Mana tak senyum meleret, bila susu yang biasa 3oz menjadi 5oz hingga 8oz sekali pam. Juga ibu menjadi lebih bertenaga.
Sebenarnya ESP dan Alfalfa bukan saje dapat memudahkan ibu terus menyusukan anak walaupun bekerja. Ianya lebih dari itu, jom tengok kelebihan masing-masing:

Kelebihan ESP:
√ Kulit semakin cantik, gebu, halus dan berseri
√ Parut di muka jadi pudar
√ Tenaga berpanjangan pagi ke malam
√ Kurang letih
√ Memberi rasa kenyang yang agak lama, sesuai bagi ibu yang nak menghilang berat badan
√ Sistem perlindungan badan semakin bagus
√ Mengawal paras kolestrol
√ Menyokong kesihatan jantung dan prostat
√ Penyerapan vitamin lain lebih baik dengan ESP
√ Mengurangkan alergik

Kelebihan Alfalfa:
√ Sistem penghadaman lebih baik
√ Mengawal kolestrol dalam darah
√ Membuang toksik dalam badan
√ Mengurangkan masalah gastrik
√ Membantu merawat keputihan
√ Mengelakkan bau badan (tak payah beli deodorant)
√ Mengurangkan asthma
√ Memberi kesan ‘Kacip Fatimah’
√ Meningkatkan kesuburan
√ Juga, hubungan suami isteri menjadi lebih HOT!


Tak kan hati tak tertawan, tak perlu fikir banyak-banyak kali, inilah Set Penyusuan Shaklee Paling Bajet. Harga yang super bajet dengan kebaikan yang bermacam-macam. Baju cantik, beg cantik boleh je disambarkan, apatah lagi sesuatu yang baik untuk ibu dan si kecil. Jom sambar sekarang !


------------------------------------------------------ 
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini dengan HARGA HEBAT & MENJIMATKAN?
Sila hubungi saya segera. 

Perunding Vitamin Anda : Zaiton Ayob
Pengedar Sah Shaklee shah alam. subang jaya. kelang
Shaklee ID [ No : 897951 ]
Contact No : 016-3658106
Email : zaitonayob710@gmail.com
Facebook : https://www.facebook.com/zaiton.ayob.3


✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 897951 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓


Tuesday, December 10, 2013

Tips Kempiskan Perut Selepas Bersalin

Kenapa wanita lepas bersalin mengalami masalah perut buncit, menggeleber dan berselulit?

Perut anda buncit dan menggeleber selepas bersalin adalah disebabkan oleh diastasis recti, iaitu pemisahan otot perut yang paling luar.

Keadaan ini sememangnya normal bagi wanita selepas bersalin dan menyebabkan tisu perantara yang sebelum ini menyambung otot-otot perut yang terpisah, akan tertarik ke bahagian tepi abdomen anda. Akibatnya, tisu perantara tersebut yang akan menyokong organ  dalam badan dan bukannya otot perut.  Ini menyebabkan perut anda nampak buncit dan masalah lain timbul seperti postur badan yang salah. Bagi membetulkan masalah ini, senaman dan pemakanan yang betul adalah sangat penting.

Sebannyak 90% wanita mengandung akan mengalami kesan rekahan kulit perut atau “stretch marks”. Rekahan ini disebabkan oleh penambahan berat badan yang pantas dimana badan berkembang lebih cepat daripada kemampuan kulit untuk menampungnya. Selain itu, peningkatan hormon glucocorticoids semasa mengandung melambatkan pembentukan kolagen dan fiber elastin dalam lapisan kulit. Kesan rekahan pada kulit perut akan kekal jika anda tidak mengambil langkah-langkah awal untuk mencegahnya. Langkah awal yang dimaksudkan ialah dengan mengelakkan pengambilan makanan yang tinggi kanji, manis, berlemak dan masin bagi mengelakkan penambahan berat badan yang berlebihan. Ambil makanan yang kaya dengan vitamin C kerana ia penting untuk pembentukan kolagen. Selain itu, minum banyak air supaya kulit akan lebih elastik. Anda juga boleh menyapu produk seperti Bio Oil sejak trimester pertama lagi bagi mengekalkan lembapan dan elastisiti kulit. Bagi anda yang telah lama mempunyai rekahan kulit, bukannya tiada harapan lagi untuk menghilangkannya. Warna rekahan akan beransur-beransur menjadi lebih pudar dengan masa dan tidak akan kelihatan jelas lagi (nak menyedapkan hati sendiri ).

SUSU IBU : Susukan anak dengan susu badan anda (susu ibu) sebaik sahaja lepas bersalin. Sebaiknya, lakukan penyusuan eksklusif sekurang-kurangnya 6 bulan dan dilanjutkan sehingga 2 tahun. Menyusu badan boleh mempercepatkan proses pengecutan rahim dan membakar 200 hingga 600 kalori sehari

BERBENGKUNG : Mungkin ramai di kalangan ibu-ibu yang tidak gemar berbengkung selepas bersalin – rimas, panas, tidak selesa dan sebagainya. Tapi tahukah anda, berbengkung boleh membantu mengembalikan bentuk badan asal. Gunakan bengkung yang sesuai dengan cara pemakaian yang betul bagi mengelakkan kesan negatif yang tak diingini. Pemakaian bengkung yang tidak betul juga boleh memudaratkan.

BERTUNGKU/ BERTANGAS/ BERSAUNA : Amalan bertungku mungkin sudah makin kurang popular pada hari ini. Selepas bersalin, bertungku adalah kaedah tradisional ibu-ibu sejak dahulu untuk memecahkan darah beku, lemak dan mengurangkan bengkak dalam perut/ rahim. Bertangas dan bersauna pula membantu memecahkan lemak, angin dan air berlebihan dalam badan

KAWALAN PEMAKANAN : Ibu menyusu tidak digalakkan berdiet berlebihan kerana khasiat yang seimbang dan kalori yang mencukupi diperlukan terutamanya di bulan-bulan pertama menyusukan bayi anda. Walaubagaimanapun ia tidak bermakna anda boleh makan sesuka hati dan mengabaikan bentuk badan yang semakin merosot. Jika anda tidak menyusu atau bayi anda tidak lagi bergantung sepenuhnya kepada susu ibu, lakukan kawalan pemakanan yang sesuai bagi mengelakkan masalah perut buncit dan menggeleber semakin teruk. Kurangkan pengambilan lemak dan minyak, ambil protein mencukupi bagi membina semula otot dan mengelakkan perut menggeleber. Lebihkan makanan yang membantu proses membakar lemak seperti oat, kekacang, bayam, salmon dan madu.

SENAMAN DAN AKTIVITI FIZIKAL : Senaman kardiovaskular dan abdominal tertentu boleh membantu anda mengempiskan perut. Dapatkan kaedah yang betul senaman khusus untuk membentuk perut ini dari jurulatih senaman atau bahan rujukan yang disediakan pakar. Aktiviti fizikal seperti berjalan kaki, berbasikal dan berenang juga mampu mengurangkan lebihan lemak di bahagian perut dan sekaligus membina otot perut. Lakukan secara konsisten bagi mendapatkan kesan terbaik

BETULKAN POSTUR TUBUH : Kebanyakan ibu-ibu terlalu sibuk untuk mengambil berat postur badan mereka. Tahukah anda, masalah postur yang tidak baik ketika berjalan, duduk dan mengangkat barang juga menyebabkan masalah perut buncit dan menggeleber sukar diselesaikan. Jangan pandang remeh cara anda bergerak setiap hari

DETOKSIFIKASI : Lebihan toksin dalam badan kebanyakannya terkumpul di bahagian perut. Ia menyebabkan anda mengalami masalah penghadaman dan seterusnya mengakibatkan lebihan makanan dan lemak terkumpul di bahagian perut. Lakukan proses detoksifikasi dari masa ke semasa dan apabila perlu bagi membantu mengurangkan toksin dalam tubuh anda terutamanya perut.

Bagaimana supplemen Shaklee membantu?

Credit to VitaminSihatCantik

Bagi membantu proses mendapatkan kembali perut anda yang cantik dan seksi, rangkaian supplemen Shaklee ada menyediakan beberapa pilihan. Tapi ingat! Supplemen hanya membantu sahaja – ia bukan ubat kurus atau magic potion yang boleh menghilangkan perut buncit dan menggeleber dalam sekelip mata TANPA anda melakukan usaha lain seperti tips di atas.

Apakah kebaikan dan fungsi ketiga2 vitamin ini dalam menangani msalah anda?

Lecithin

- Lecithin membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi bagi lemak di dalam darah. lecithin ni emulsifier yang sangat power!
- Mencerdaskan otak dan mengurangkan nyanyuk.
- mengawal penggumpalan platlet darah.
- Menggalakkan penyerapan vitamin ADEK.
- Mengekalkan kandungan air dalam kulit.
- Untuk metablisma lemak.

Herba Lax

- mercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau yang tersimpan lama
- membantu masalah sembelit
- tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel management)
- kempiskan perut
- membantu mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan di dalam air panas sebagai minuman teh herba.

 Alfafa

~ Bertindak seperti kacip fatimah
~ Milk Booster bagi ibu menyusu
~ Melegakan sakit sendi dan belakang.
~ Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
~ Memberi kelegaan semasa haid.
~ Memulihkan urat selepas bersalin
~ Bagus untuk elergi dan ekzema
~ Merawat asma
~ Mencuci usus bagi membuang toksik
~ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
~ Meneutralkan asid dalam badan
~ Membesar dan menegangkan payudara
~ Melegakan sembelit
~ Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
~ Mengatasi masalah kekeringan semasa bersama suami

Dear ibu-ibu ...
Saya bantu Anda utk dapat kan harga yg Anda mampu beli.Bagaimana caranya ?
Hubungi saya untuk harga istimewa.


Untuk info lanjut dan sebarang pertanyaan dan keahlian/Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : ]
 Contact No : 016-3658106